Skriv ut recept Skriv ut recept

Broccoli Mousse

Ett fint litet tillbehör som är garanterat nyttigt och som passar bra både till det grillade köttet, laxen eller till kallskuret. Inte särskilt svårt att göra heller.
Det här behöver du:
300 g broccoli. Du kan använda allt
1 matsked olivolja
2 dl grönsaksfond som du kan blanda 1:5 från koncentrerad flytande fond
2 stora ägg
1 dl vispgrädde
2 cl mörk rom
vitpeppar, salt och muskot efter smak
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Förbered portionsformar genom att smöra dem. Stoppa formarna i frysen och smält smör och låt sedan smöret rinna runt och fastna i den kalla formen. Koka broccolin i lätt saltat vatten, skuren i bitar i ca 10 minuter. Kör den sedan tillsammans med fonden i matberedare till jämn konsistens. Tillsätt äggen ett i sänder och kör vidare i matberedaren och därefter tillsätter du grädde och sprit och kryddor. Fyll portionsformarna. Häll kokande vatten i en stor skål och ställ skålen i ugnen. Placera portionsformarna i vattenbadet. Låt bakas ca 35 minuter. Det ska vara lite mjukt i mitten och fast runt om.
Servera gärna varm. Passar till väldigt mycket.