Domaine Antonin Guyon Bourgogne Hautes Côtes de Nuits La Dame de Vergy 149.-

Ett mycket bra vin från en riktigt klassisk producent som varit en stor stjärna i Sverige under många år. Detta är en lätt, men elegant produkt, gjord på druvan Pinot Noir. En bra Bourgogne som har ett mycket rimligt pris.

149.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 546001 Kategori:

Beskrivning

Land: Frankrike
Distrikt: Hautes Côtes de Nuits
Alkoholhalt: 13%
Årgång: 2015
Druvor: Pinot Noir
Jordmån:  Lera, Kalk
Producent: Domaine Antonin Guyon
Doft: Nyanserad, fruktig doft med inslag av skogshallon, blåbär, fat och örter.
Smak: Kryddig, mycket elegant smak med frisk syra och mjuka tanniner, inslag av skogshallon, jordgubbar och örter.
Producent:
Domaine Antonin Guyon är en av Sveriges mest älskade Bourgogneproducenter. Den knappt 50 hektar stora egendomen producerar viner i absolut toppklass från några av Bourgognes högst skattade vingårdar.

Domänen grundades på 60-talet av Antonin Guyon som köpte mark i Côte de Nuits och Côte de Beaune i hjärtat av Bourgogne. Idag drivs företaget av Antonins söner Dominique och Michel som tillsammans med vinmakaren Vincent Nicot överser produktionen. Vingårdarna brukas ekologiskt och vinerna produceras med så lite intervention som möjligt. Druvorna når vineriet inom 30 minuter efter skörd för att bevara fräschör och syra. Jäsningen tar vid naturligt utan odlad jäst, manuell pigeage och lagring på franska fat är några av nycklarna till Domaine Antonin Guyons framgång. Domaine Antonin Guyon producerar vin från drygt 15 appellotioner i Bourgogne.

1970 lyckades Dominique med konststycket att köpa en 22 hektar stor perfekt syd-exponerad vingård i Meuilley, Hautes Côtes de Nuits – en vingård som tidigare varit uppdelad på över 300 jordlotter och dessutom fördelat mellan 80 ägare! Här producerar Dominique vin under den egna etiketten Dominique Guyon.

Hautes Côtes de Nuits la Dame de Vergy lanserades 2007 på Systembolaget och har kommit att bli en verklig favorit i Sverige.

Passande recept