Mouton Cadet Reserve Saint-Émilion 159.-

Ett legendariskt rött vin från Bordeaux från en av världens absolut främsta producenter. Det är ett verkligt fynd till det här priset. Köp och drick nu eller spara 5 år för senare njutningar.

159.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7061701 Kategori:

Beskrivning

Land: Frankrike
Distrikt: Bordeaux
Område: DOC St Emilion
Druvor: 87% Merlot och 13% Cabernet Franc
Årgång: 2016
Alkohol: 13,5 %
Restsocker: 3 g/l
Aromer: Vinet har en mörkt röd färg och en generöst fruktig, kryddig doft med saftiga fruktaromer av jordgubbar, katrinplommon, sötlakrits och björnbär. Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, ceder, svarta vinbär, peppar och färska örter Den runda smaken ger ett spektrum av fruktaromer som leder till en elegant och stilfull upplevelse, stödd av sammetslena, balanserade tanniner och en smakrik och kryddig finish.
Om producenten:
Bankfamiljen Rothschild inträdde i vinbranschen när Nathaniel Rothschild år 1853 köpte Château Brane-Mouton i Bordeaux och ändrade namnet till Château Mouton Rothschild. År 1868 köpte hans farbror James det närbelägna vinslottet Château Lafite och detta startade en sekellång kamp mellan de båda grenarna av familjen om vem som gjorde det bästa vinet. Baron Philippe var 20 år när han tog över slottet 1922. Han lånade ett motto från J.R.R Tolkiens folkslag Rohan och skrev om det till ”First I may not be, Second I will not be, Mouton I am”. Under 60 år i spetsen för familjens Château var Baron Philippe fast beslutsam att förändra vinbranschen i Bordeaux. 1988 efterträddes Philippe de Rothschild av dottern Philippine, som företagets huvudägare.

Passande recept