Beskrivning
Land: Tyskland
Distrikt: Pfalz
Druva: Riesling 100%
Årgång: 2017
Ekologiskt producerade druvor
Kravmärkt
Alkoholhalt: 11%
Förpackning: Bax in Box 2 l
Vimakare: Christoph Schwertl
Veganvänligt
Producent: Ruppertsberger Weinkeller, Hoheburg
Smak/arom: Torrt, nyanserat och mycket friskt vin med inslag av gröna äpplen, mineral, honungsmelon och citrus
Vinifikation: Vinet har jäst och lagrats i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar
Om producenten:
De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden