Beskrivning
Land: Italien
Region: Veneto
Druvsort 80% glera (hette förr Prosecco), 20% pinot noir
Alkoholhalt 11%
Sockerhalt 17 gram/liter
Syra 6,00 gram/liter
Ekologisk märkning Ekologiskt odlat vin
Veganvänligt: Detta vin har inte klarats (filtrerats) med animaliska produkter.
Producent La Cantina Pizzolato
Smakbeskrivning En generöst fruktig smak av mandarin, päron och citrus.
Passar till Aperitif, asiatiskt, rätter av skaldjur och fisk med heta inslag
Vinmakare Ceccato Walter
Skörd Maskinell
Vinifikation Vinet har jäst i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar och därefter har en andra jäsning i trycktank vidtagit under 30 dagar för att göra vinet mousserande.
Om La Cantina Pizzolato
I mer än fem generationer har familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen – alltid med respekt för naturen. Egendomen omfattar 58 hektar och certifierades 1991 för ekologisk vinproduktion. Därtill kommer 48 hektar som brukas av kontrakterade och certifierade ekologiska odlare. La Cantina Pizzolato ligger norr om staden Treviso i Veneto. Druvsorter som odlas är främst pinot grigio, chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, pinot nero och raboso. Både röda, vita och mousserande viner (främst Prosecco) framställs.