Skriv ut recept Skriv ut recept

Cannelloni fyllda med myntadoftande lammfärs

,

Klassisk italiensk mat som smakar förträffligt både som förrätt och huvudrätt.
Detta behöver du till fyra:
12 färdiga Cannelloni rullar (Barilla har sådana)
3 dl creme fraiche
2 dl riven Parmesan
1 dl riven Mozzarella
fyllningen:
4 hg lammfärs
3 dl krossade tomater
1 msk olivolja
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl hackad mynta och hela blad dessutom till dekor
1 msk rosmarin
3 dl hackad spenat
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek löken och vitlöken till dess att den blir mjuk, ca 5 minuter. Lägg i lammfärsen och stek den så att den får färg. Ta bort alla klumpar med en träsked.
Lägg i spenat krossade tomater och rosmarin och låt steka samman så att röran reducerar att bli tjock. Vänd ner myntan och smaka av med salt och peppar.
Fyll Cannellonirören med såsen. Lägg dem i en ugnsfast form. Eventuellt överbliven sås häller du mellan rullarna. Häll över Creme Fraichen och strö sist över de rivna ostarna.
Ställ mitt i ugnen och låt baka i 30 minuter.  Servera varma och dekorera med hela myntablad.