Skriv ut recept Skriv ut recept

Spännande och gott med en ny variant på potatismos.
Det här behöver du till fyra:
4 torskfiléer
4 stora tunna skivor torkad skinka
4 lagerblad
3 msk olivolja
4 msk hackade soltorkade tomater i olja
4 stora bakpotatisar
1 hel vitlök
4 avokado
1 dl finhackad persilja
2 dl creme fraiche
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Salta och peppra torsken runt om. Linda in varje filé i torkad skinka med lagerbladet instucket mellan torsken och skinkan.
Skala potatisarna och dela dem i mindre delar. Koka dem i saltat vatten tillsammans med den hela oskalade vitlöken i 25 minuter.
Skala avokadon och ta bort kärnorna. Dela i så små bitar som möjligt.
Värm upp oljan i en stor stekpanna. Stek de inlindade torskfiléerna sex minuter på varje sida.
När potatisen är klar tar du den ur vattnet och lägger i en stor skål tillsammans med avokadobitarna och persiljan. Lägg på creme fraichen och mosa samman till ett grönt potatismos. Smaka av med salt och peppar.
Servera den nystekta fisken på avokadomoset och strö runt den soltorkade tomaten på varje tallrik.