Skriv ut recept Skriv ut recept

Chili con carne med ris

Det ska vara lite hetta i den här rätten. Du avgör ju det själv genom att öka eller minska de heta inslagen i receptet. Men det ska ju bränna till lite i gommen. Därför blir det bra med lite kokt ris till.

Det här behöver du till fyra hungriga:
Ris efter aptit, som du kokar efter instruktion på förpackningen.
500 g mager oxfärs
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor, pressade
1 spansk peppar, finhackad
2 msk olja till stekningen
1 msk het chilisås
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 msk koncentrerad oxfond
2 msk pressad citron
250 g krossade tomater
250 g bönor
2 tsk salt

Så här gör du:
Hetta upp oljan och stek köttfärsen så att den får fin färg. Lägg i tomatpurén först och rör ner den. Lägg i alla övriga ingredienser.
Låt koka under lock i 45 minuter. Rör om då och då.
Servera med riset. Strö över lite kryddgrönt om du gillar det.