Choklad- och moccamousse

En härlig nästan osötad dessert som fungerar strålande som tilltugg till ett glas brandy eller mörk rom.
Detta behöver du till fyra:
2 msk nescafé pulver
2 msk kakaopulver (osötat)
2 vaniljstänger
1 dl kärnfria dadlar
1 msk rivet apelsinskal
10 cl mörk rom
3 dl vispgrädde
socker om du vill ha mer sötma – det ska du inte ha som tilltugg till brandy eller rom)
Så här gör du:
Dela vaniljstängerna i halvor på längden och skrapa ur innehållet med en vass kniv. Lägg det i en matberedare.
Lägg i kaffe, kakao, dadlar och mörk rom i matberedaren. Kör samman till en homogen pasta. Tillsätt grädden och kör till dess att blandningen tjocknar till önskad konsistens. Blir det för tjockt kan du tillsätta lite rom och vispa ner det.
Servera direkt i små mousse skålar eller liknande.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner