Skriv ut recept Skriv ut recept

Choklad- och moccamousse

En härlig nästan osötad dessert som fungerar strålande som tilltugg till ett glas brandy eller mörk rom – eller om du vill servera lite uppfriskande bubbel efter maten.

Detta behöver du till fyra:
3 msk nescafé pulver
150 g mörk choklad med lite sötma
1 vaniljstång
2 dl mjölk

1/2 dl kärnfria dadlar
2 msk rivet apelsinskal
10 cl mörk rom
3 dl vispgrädde
lättvispad grädde och kakaopulver till serveringen

Så här gör du:
Dela vaniljstängerna i halvor på längden och skrapa ur innehållet med en vass kniv. Koka upp mjölken i en kastrull och lägg i nescafé, choklad bruten i bitar, vanilj, apelsin och rom. Låt koka samman 3-4 minuter eller till dess att chokladen smält. Kyl därefter ner blandningen i kylskåp.
Häll hela blandningen i en mixer. Kör samman till en homogen pasta. Tillsätt grädden och kör i omgångar till dess att blandningen tjocknar och får en konsistens som hårt vispad grädde.  Lägg moussen i glas eller skålar. Häll försiktigt över lättvispad grädde och strö över kakaopulver.