En fin förrätt, som kan bli en egen måltid med lite sallad vid sidan.
Detta behöver du till fyra:
1 msk olivolja
1 gul lök i skivor
2 vitlöksklyftor, finhackade
500 g Chorizo korv
250 g mozzarella
2 dl riven parmesan
3 dl krossade tomater
5 droppar tabasco
2 msk pressad citron
salt och peppar efter smak
2 dl hackad koriander
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman tomater, tabasco och citron med 1 tesked salt. Ställ svalt.
Hetta upp olja i en stekpanna som tål att ställas i ugnen. Lägg i löken och låt den mjukna. Lägg i vitlöken och stek den ytterligare en minut så att den blir genomskinlig.
Skär korvarna i halvor på längden och gröp ur innehållet ner i lökblandningen. Blanda samman och dela på köttet med en gaffel så att det blir som en köttfärs. Salta och peppra. Fördela röran jämnt över botten
Bryt mozzarellan i små bitar och strö det över korven. Allra sist strör du över Parmesanen.
Ställ mitt i ugnen och låt baka till dess att osten är helt smält. Strö över koriander innan serveringen. Servera med en sked av den kalla tomatröran.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Tre Kronor Vin AB
info@trekronorvin.se