Skriv ut recept Skriv ut recept

En lättlagad fisk med mycket smak och aromer som passar med vin. Det kan se ut som många ingredienser, men det ska bara blandas samman. En favorit för många.
Detta behöver du till fyra:
1 msk olivolja
2 schalottenlökar i tunna skivor
1 msk hackad vitlök
1 msk riven ingefära
1 msk curry
1 burk kokosmjölk
2 tsk koncentrerad fiskfond
1 tsk röd currypasta
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl vitt vin
1 liter liten spenat
4 portionsbitar torskfilé
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Rör ner löken, vitlök, ingefära och curry. Stek så att löken mjuknar helt. Det tar ca fem minuter. Lägg i kokosmjölk, fiskfond, kycklingfond, vin och röd curry. Låt koka samman fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i torsken och låt den koka i såsen tre minuter. Vänd den och koka tre minuter till. Ta torsken försiktigt ur såsen.
Låt såsen koka så att den reduceras till halva volymen. Lägg i spenaten och koka den mjuk. Lägg tillbaka torsken försiktigt.
Servera. Om du vill kan du hacka över lite persilja eller koriander.