Citron- och vitlöksfrästa lammkotletter med haricots verts
Väldigt spanskinspirerad rätt där man hittar just den spännande brytningen med vitlök och färsk citron. De smörstekta haricots verts med sötstekt citron är pricken över i-et.
Detta behöver du till fyra:
8 stora lammkotletter
smör och olja att steka i
saften från en mogen stor citron
1 msk torr Oregano
1 msk torr Timjan
1 msk torr Rosmarin
1 spansk peppar utan frön, mycket finhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar.
Haricots verts efter aptit
2 mogna citroner i tunna skivor
75 g smör
salt och vitpeppar till haricots verts
Så är gör du:
Torka av lammkotletterna med lite papper.
Olja in kotletterna och krydda dem därefter runt om med alla kryddor inklusive vitlökspresset.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna (minst 160 grader). Tillsätt citronsaften och stek därefter kotletterna tre minuter per sida.
Lägg kotletterna åt sidan och håll dem varma. Låt vila i åtminstone 3-4 minuter.
Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i de tunna citronskivorna. Låt steka på hög värme så att citronen börjar få färg.
Lägg i haricots verts och stek med citronerna under ständig omrörning i 3.4 minuter. Salta och servera tillsammans med köttet. Ta med citronskivorna i serveringen och häll eventuellt överblivet smör över köttet.