Skriv ut recept Skriv ut recept

Laxgryta med aprikoser

Lättlagat där aprikoserna ger en fin fruktighet till rätten.

Detta behöver du till fyra:
500 g laxfilé i stora fyrkanter
3 msk olivolja
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
400 g passerade tomater
Skalen av 2 bifftomater, i strimlor
2 msk koriander, finhackad
2 msk äppelcidervinäger
15 torkade aprikoser i halvor
1 selleristjälk, finhackad
1 morot, finhackad
1 msk hummerfond, koncentrerad
1 kanelstång

Så här gör du:
Stek lök och vitlök i oljan ett par minuter så att de mjuknar.
Lägg i allt utom laxen och koka upp. Låt sjuda under lock i 30 minuter.
Ta bort kanelstången och lägg i laxbitarna.
Låt sjuda i ytterligare 5-6 minuter.
Servera med ett gott ris.