Fläskfilé i krämig svampsås
En riktigt traditionell favoriträtt med ett kött som fortfarande inte blivit förvirrande dyrt. Dessutom riktigt lättlagat. och så smakar det riktigt gott med senapen i såsen.
Detta behöver du till fyra:
6 hg fläskfilé, putsad och skuren i3 cm tjocka bitar
salt och vitpeppar efter smak till köttet
Smör och olja att steka i
1/2 liter champinjoner
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk Dijonsenap
1 tsk rosmarin
1 tsk ingefära
1 msk kantarellfond
12 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
salt och vitpeppar till såsen
Så här gör du:
Salta och peppra köttbitarna runt om.
Hetta upp olja och smör till minst 160 graders temperatur i en stekpanna.
Stek köttet 3 minuter per sia och lägg det därefter åt sidan.
Lätt i ytterligare ca 50 gram smör och en matsked olja och hetta upp. Skrapa upp det som eventuellt fastnat i botten.
Lägg i svampen och stek den till dess att en släppt all vätska.
Lägg i vitlök, senap, kryddor, fond och vin.
Låt koka samman 3-4 minuter. Rör ner mjölet så att det inte klumpar sig.
Rör ner grädden och låt sjuda i fem minuter. Lägg i köttet och låt det sjuda med såsen i ytterligare fem minuter.
Servera med ett gott mos och gärna lite hackad gurka med en äppelciderdressing.