Citronkyckling på italienska
Riktigt festlig mat, som kan bjudas både till fest och vardag. Går fort och lätt att laga.
Detta behöver du till fyra.
4 kycklingbröst, utbankade till halva tjockleken
salt, peppar och torr oregano till kycklingen.
2 msk olja och 50 g smör till stekningen.
Till såsen:
100 g smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 kvist färsk oregano, grovt hackad
1 msk mjöl
1 dl citronsaft
skalet från 1 citron, rivet
1 dl grädde
1 dl vitt vin
2 citroner i tunna skivor
salt och peppar efter smak.
Till serveringen:
Färsk oregano
Så här gör du:
Banka ut kycklingen och krydda den runt om. Var generös med oregano.
Hetta upp olja och smör till 180 grader i en stekpanna. Stek kycklingarna i två omgångar; tre minuter per sida.
Lägg kycklingen till sidan.
Smält i 100 g smör i samma stekpanna utan rengöring.
lägg i lök och vitlök och låt den mjukna.
Rör ner mjölet.
Häll i vin, citron och grädde och låt det koka samman 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar
Rör ner citronskal och oregano.
Lägg i kycklingbrösten och citronskivorna.
Låt sjuda ca 15 minuter under lock.
Servera med färsk oregano och någon god pasta.