Skriv ut recept Skriv ut recept

Citronkyckling på italienska

Riktigt festlig mat, som kan bjudas både till fest och vardag. Går fort och lätt att laga.

Detta behöver du till fyra.
4 kycklingbröst, utbankade till halva tjockleken
salt, peppar och torr oregano till kycklingen.
2 msk olja och 50 g smör till stekningen.
Till såsen:
100 g smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 kvist färsk oregano, grovt hackad
1 msk mjöl
1 dl citronsaft
skalet från 1 citron, rivet
1 dl grädde
1 dl vitt vin
2 citroner i tunna skivor
salt och peppar efter smak.
Till serveringen:
Färsk oregano

Så här gör du:
Banka ut kycklingen och krydda den runt om. Var generös med oregano.
Hetta upp olja och smör till 180 grader i en stekpanna. Stek kycklingarna i två omgångar; tre minuter per sida.
Lägg kycklingen till sidan.
Smält i 100 g smör i samma stekpanna utan rengöring.
lägg i lök och vitlök och låt den mjukna.
Rör ner mjölet.
Häll i vin, citron och grädde och låt det koka samman 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar
Rör ner citronskal och oregano.
Lägg i kycklingbrösten och citronskivorna.
Låt sjuda ca 15 minuter under lock.
Servera med färsk oregano och någon god pasta.