Citronpepparlax
Enkel, god och snabblagad traditionell mat. Servera med en god sallad.
Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar laxfilé
1 msk grovhackad svartpeppar
1 msk grovhackad vitpeppar
Rivet skal av en stor citron
2 vitlöksklyftor, finhackade
75 g smör
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk salt
Citronskivor till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Hetta upp smöret me olivoljan.
Lägg i peppar och vitlök och stek det under omrörning.
Ta av värmen och rör i den pressade citronen.
Lägg laxen i en smord ugnsfast form.
Häll över pepparsåsen.
Strö över citronskalet.
Baka mitt i ugnen i 20 minuter. Ös då och då. Kortare tid om du vill ha laxen ”rare”.
Servera med citronskivor och en grön sallad.