Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnsbakad fiskfilé

En maträtt som lagar sig själv. Du blandar samman ett smaksatt smör som du brer på fisken som sedan lagar sig själv.

Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar fiskfilé
salt och peppar till fisken
1 dl finhackad schalottenlök
till smöret:
100 g smör, rumstempererat i små bitar
2 msk dijonsenap
1 msk timjanblad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl vispgrädde
2 msk pressad citron

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg alla ingredienser till smöret i en mixer och kör det till en pasta.
Salta och peppra fisken runt om.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Bred över smörpastan.
Strö över löken.
Baka mitt i ugnen i 15 minuter utan att vända.
Flytta till tallrik och häll över såsen.
Servera med en sallad.