Delikatesstallrik med rökt lax

Fräsch och mycket välsmakande rätt, som passar att servera varma dagar eller som en fin lunchrätt.
Detta behöver du till fyra:
16 små nya potatisar
24 gröna sparrisstjälkar
1 msk finhackad dill
1 msk pressad citron
3 dl creme fraiche
8 skivor kallrökt lax (stora skivor)
2 msk smör
1 msk ättika
1 msk socker
salt och peppar
dillkvistar till serveringen

Så här gör du:
Blanda samman creme fraiche med dill, citron och lite salt och peppar.
Ta bort de hårda bitarna på sparrisen.
Koka potatisen i mycket saltat vatten (1 dl salt per liter vatten).
Koka upp vatten till sparrisen och lägg i ättika, socker och lite salt. När vattnet kokar upp låter du sparrisen koka i tre minuter. Ta upp och låt rinna av.
Smält smör i en stekpanna så att det blir hett. Vänd sparrisen och potatisen i smöret så att de täcks.
Lägg upp sparris och potatis på tallrikarna. Monterna laxskivorna ovanpå och klicka på creme fraiche. Toppa med lite grovriven svartpeppar och dekorera med dillkvist

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner