Skriv ut recept Skriv ut recept

Fräsch och mycket välsmakande rätt, som passar att servera varma dagar eller som en fin lunchrätt.
Detta behöver du till fyra:
16 små nya potatisar
24 gröna sparrisstjälkar
1 msk finhackad dill
1 msk pressad citron
3 dl creme fraiche
8 skivor kallrökt lax (stora skivor)
2 msk smör
1 msk ättika
1 msk socker
salt och peppar
dillkvistar till serveringen

Så här gör du:
Blanda samman creme fraiche med dill, citron och lite salt och peppar.
Ta bort de hårda bitarna på sparrisen.
Koka potatisen i mycket saltat vatten (1 dl salt per liter vatten).
Koka upp vatten till sparrisen och lägg i ättika, socker och lite salt. När vattnet kokar upp låter du sparrisen koka i tre minuter. Ta upp och låt rinna av.
Smält smör i en stekpanna så att det blir hett. Vänd sparrisen och potatisen i smöret så att de täcks.
Lägg upp sparris och potatis på tallrikarna. Monterna laxskivorna ovanpå och klicka på creme fraiche. Toppa med lite grovriven svartpeppar och dekorera med dillkvist