Kyckling med mocka marinad
En lite somrig kycklingrätt där du kan använda samma sås till lamm- eller fläskkotletter. Synnerligen enkelt att göra.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst eller 12 kycklinglår
marinaden:
3 teskedar neskaffe
2 dl passerade tomater
1/2 dl cidervinäger
1 dl vitt vin
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, mosade
3 jalapeno frukter, utan kärnor och finhackade
2 matskedar dijonsenap
2 matskedar Worcestershire sås
1 matsked torr kummin
2 teskedar salt
Så här gör du:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på låg värme i 20 minuter. Rör om då och då. Ta bort från värmen och låt svalna. Kör allt i en matberedare till dess att du har en jämn sås.
Pensla kycklingen med såsen så att den täcks generöst runt om. Lägg kycklingen i plastpåse och låt marinera i kylskåp minst en timma: Grilla kycklingen och pensla på ytterligare marinad. När kycklingen är klar kokar du upp resterande marinad och serverar som lite varm sås.