Kyckling med mocka marinad

En lite somrig kycklingrätt där du kan använda samma sås till lamm- eller fläskkotletter. Synnerligen enkelt att göra.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst eller 12 kycklinglår
marinaden:
3 teskedar neskaffe
2 dl passerade tomater
1/2 dl cidervinäger
1 dl vitt vin
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, mosade
3 jalapeno frukter, utan kärnor och finhackade
2 matskedar dijonsenap
2 matskedar Worcestershire sås
1 matsked torr kummin
2 teskedar salt
Så här gör du:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på låg värme i 20 minuter. Rör om då och då. Ta bort från värmen och låt svalna. Kör allt i en matberedare till dess att du har en jämn sås.
Pensla kycklingen med såsen så att den täcks generöst runt om. Lägg kycklingen i plastpåse och låt marinera i kylskåp minst en timma: Grilla kycklingen och pensla på ytterligare marinad. När kycklingen är klar kokar du upp resterande marinad och serverar som lite varm sås.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner

  • Guigal Cotes du Rhone Rouge119.-

    Ett utomordentligt vin från en av världens mest framstående vinproducenter. Ingen har fått så många 100  poängare av vi… 119.00 kr

  • The Butcher 159.-

    En förträfflig bekantskap från det hos oss lite okända vinlandet Österrike, som mest fölrknippas med vita viner. Men miss… 159.00 kr

  • Gustave Lorentz 109.-

    Elegant och typisk Gewurztraminer från Alsace, som passar till all mat med fruktinnehåll eller till vilt och mat med kraftig … 109.00 kr

  • Barone Montalto Brut 79.-

    Lätt, friskt och mycket behagligt vin som passar förträffligt som sällskapsvin och för en skål bland vänner.

    79.00 kr