Skriv ut recept Skriv ut recept

Mycket lättlagad och också lätt att laga till många.
Detta behöver du till fyra:
4 stora filéer av rödtunga, bergtunga eller gös
1 dl pesto på basilika
2 nya morötter, rivna
2 dl ströbröd
2 msk olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
det rivna skalet av en citron
saften av en citron
salt och peppar efter smak
tandpetare att fästa med
sås:
3 dl creme fraiche
1 msk pressad lime
1 msk hackad dill
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en kastrull
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek tillsammans ströbröd, citronsaft, citronskal och vitlök i oljan under omrörning till dess att den börjar få färg.
Salta och peppra fisken på båda sidor.
Täck ena sidan av alla fiskfiléerna med generöst med pesto. Strö över riven morot och rulla samman. Fäst med tandpetare.
Placera fisken i smord ugnsfast form. Placera fiskfiléerna i formen och täck med det stekta ströbrödet.
Placera mitt i ugnen och baka i 25 minuter.
Blanda samman creme fraichen med lime, dill och salt och peppar.
Servera fisken med sallad eller lite pasta och en  klick creme fraiche.