Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad och delikat rätt på kyckling. Servera den med pasta, sallad eller en god potatis.
Detta behöver du till fyra:
4 medelstora kycklingbröst
3 tsk paprikapulver
salt och peppar
2 dl smör till olika saker
3 msk färsk timjan
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond (koncentrerad)
4 dl grovhackad spenat
Så här gör du:
Gnid in paprikapulver runt om kycklingen.  Salta och peppra därefter.
Smält 2 msk smör i en stor stekpanna på medelvärme.
När smöret blivit hett lägger du i kycklingen. Stek fyra minuter på vardera sidan.
Lägg därefter i resten av smöret, timjan och vitlök och låt koka samman ytterligare fyra minuter.
Häll i vinet och blanda samman. Häll i grädden och fonden. Lägg på lock och låt koka i 20 minuter.
Ta upp kycklingen och rör om och tillsätt spenaten. Låt spenaten mjukna. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera kycklingen med sås och spenat. Passar bra med sallad, pasta eller mjölig potatis.