Skriv ut recept Skriv ut recept

Grillade lammkotletter med ingefära i sojasås

Mycket lättlagat och med mycket smak. Perfekt för utegrillning.
Detta behöver du till fyra:
12-16 lammkotletter (beroende på storlek)
3 msk soja
3 msk olivolja
1 msk brunt socker
2 msk färsk ingefära, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk persilja, grovhackad
salt och peppar
Så här gör du:
Låt lammkotletterna ligga i rumstemperatur 30-45 minuter.
Sätt på grillen på högsta värme.
Blanda samman soja, olivolja, socker, ingefära och vitlök. Blanda noga. Smaka av med lite salt och peppar. Låt stå kallt ca 15 minuter.
Ta bort 2 msk av marinaden till en annan skål och spara den. Vispa upp den innan du ska använda den.
Torka av grillgallret med en bit hushållspapper doppad i olivolja.
Grilla lammkotletterna i 2 minuter på ena sidan. Vänd dem och pensla generöst med marinad på den stekta sidan. Var försiktig så att det inte börjar brinna!! Vänd igen efter 2 minuter och pensla den sidan med marinad. Låt grilla ytterligare en minut. Salta och peppra försiktigt. Lägg upp på tallrik och strö över persilja. Droppa över lite av den sparade marinaden.
servera med en god sallad och lite gelé.