Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättare att laga än du kan tro. Det blir lite som salta kanelbullar. Urgott med ett glas vin som mellanmål eller som förrätt eller tillbehör till lite grillat.
Detta behöver du till fyra:
3 dl hackad frusen spenat
1 1/2 dl soltorkade tomater (torra eller avrunna och torkade om de ligger i olja)
100 g rökt skinka, finhackad
1 dl majonnäs
1 dl riven parmesan
1/2 dl finhackad lök
1 msk pressad citron

2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 tesked svartpeppar
1 tesked salt
2 plattor färdig smördeg
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina spenaten och låt den rinna av ordentligt. Krama ur den sista vätskan. Finhacka de soltorkade tomaterna och skinkan.
Blanda spenaten med tomater, skinka, majonnäs, citron, parmesan, lök, vitlök och krydda med salt och peppar. Ställ kallt till dess att röran ska användas.
Ta fram smördegsplattorna och låt dem vila till rumstemperatur på ett lätt mjölat arbetsbord.
Lägg på spenatröran på smördegsplattorna och spara ca 2 cm runt kanterna utan fyllning. Rulla samman plattorna och kläm fast kanterna med nyporna så att det fastnar.
Rulla in rullarna i plastfolie och lägg i frysen i 30 minuter.
Ta ut rullarna, ta av plasten och skär i 2 cm breda skivor. Lägg skivorna på bakpapper på en plåt.
Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter till dess att rullarna blir gyllenbruna.
servera direkt.