Skriv ut recept Skriv ut recept

Dippsås på ansjovis och dill

Det är en utmärkt starter tillsammans med en fyllig Cremant eller Champagne. Mycket lätt både att göra och äta. Serveras med antingenpotatiscips elle ändå hellre små rostade fullkornsskivor. Brödet hittar brödigheten i Cremanten och ansjovisen har den sälta och sötma som drycken vill ha. Creme fraichen blir pricken över i med sin runda och lite syrliga accent.
Detta behöver du til fyra
2 dl Creme Fraiche (Vi använder den med full fart i)
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl ansjovis körd till mousse i matberedare.
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna och låt dem stå svalt innan severingen. Servera i skål med chips eller rostat bröd. Fungerar också med brutet knäckebröd. Drick en Cremant eller Champagne. Vi gillade;Langlois Crémant de Loire Brut (nr 7404) 119.-. Kan behöva beställas.