Skriv ut recept Skriv ut recept

Du kombinerar kryddig bitterhet från anis och rosmarin med syra och fruktighet från apelsin. I botten mörk oxfond och rött vin. Alldeles lysande till ankbröst, kött från rådjur och hjort eller en skivad älgstek.
Detta behöver du:
1/2 dl dl koncentrerad oxfond
2 dl kraftigt rött vin
1 dl apelsinjuice
1 tesked torkad mald anis
1 kryddmått torr rosmarin eller en färsk kvist
1 kryddmått svartpeppar
3 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka samman fond, vin, apelsinjuice och kryddor under ca 30 minuter. Vätskan ska ha reducerats till ca hälften. Tillsätt grädden och koka till önskad tjocklek eller koka upp och red till vald tjocklek. Du dricker ett kraftigt vin som passar till stora smaker. Detta kommer från Kalifornien;  Louis M. Martini Cabernet Sauvignon (nr 6533) 99.-.