Skriv ut recept Skriv ut recept

Fisk- och potatisgratäng

En enkel men väldigt trevlig kvalitetshöjning på din potatisgratäng. Enormt lättlagat och det formligen smälter i munnen.

Detta behöver du till fyra:
2 kg potatis i tunna skivor
8 hg fiskfilé, t.ex kolja eller gös
1/2 dl färska timjanblad
1/2 dl finhackad dill
1 dl mjukstekt gul lök
1 msk koncentrerad fiskfond
1 msk pressad citron
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en stor ugnsfast form.
Lägg ett lager potatis på botten av formen. Ca hälften av potatisen
Strö den stekta löken på potatisen.
Placera ut fisken så att den täcker potatisen och löken.
Strö över timjanblad och dill.
Täck fisken med resterande potatis.
Blanda samman fond, citron, vin och grädde.
Häll över ugnsformen.
Lägg över metallfolie och baka mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Ta av folien och baka i ytterligare 30 minuter.
Servera direkt.