Skriv ut recept Skriv ut recept

Fisk tacos med lime-koriander sås och avokado

Trevlig lunchrätt som passar lika bra till brunch. Uppskattas av de allra flesta.
Detta behöver du till fyra:
Såsen
1/2 dl salladslök i tunna skivor
1/2 dl hackad koriander och hela blad till dekoration
3 matskedar majonnäs
3 matskedar creme fraiche
1 matsked rivet limeskal
1 matsked pressad lime juice
1/2 tesked salt
1 pressad vitlöksklyfta
Tacos:
2 mogna avokado
4 torskfiléer panerade och stekta i olja med salt och peppar
1 tesked mald kummin
1 tesked mald koriander
1/2 tesked finhackad spansk peppar
1/2 tesked salt
8 tortillas
5 dl finskuren vitkål
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål. Ställ den svalt.
Halvera avokadon och ta ut köttet med sked och skär skivor på längden.
Blanda kryddorna till fisken i en liten skål. När fisken är färdigstekt fördelar du kryddorna på fiskfiléerna.
Värm tortillas i ugnen. Dela fiskfiléerna i halvor på längden. Lägg en halva i varje tortilla. Lägg på avokadoskivor och vitkål. Toppa med såsen och strö över några korianderblad.