Skriv ut recept Skriv ut recept

Otroligt enkelt men mycket uppskattat. Den lilla marinaden förändrar korvarna helt och gör vardagen till en fest.
Detta behöver du till fyra:
4 bakpotatisar, tvättade
1 matsked dijonsenap
2 matskedar olivolja
4 cl mörk rom
2 krossade vitlöksklyftor
12 tunna korvar
2 1/2 dl creme fraiche
2 teskedar curry
1/2 tesked salt
1/2 dl hackad gräslök
Så här gör du:
Baka potatisen en dryg timme i ugn på 200 grader eller slå in potatisen i aluminiumfolie och lägg den på grillen. Vänd efter en halv timma.
Blanda samman ingredienserna till marinaden och pensla korvarna runt om och lägg kallt en timma.
Blanda samman creme fraiche med curry och salt.
Grilla korvarna varmt och pensla då och då med mer marinad. Det kan slå upp lite lågor på grund av romen så håll ögon och händer borta från grillen.
Skär upp potatisen med ett kryss och lägg i en klick curry creme fraiche. Strö över generöst med gräslök. Servera korvarna heta direkt från grillen. Ska du inte äta alla på en gång så lägg ett dubbelt lager metallfolie på grillen där du kan hålla korvarna varma utan att de brinner upp. Har du marinad kvar kan du droppa lite över de färdiga korvarna.