Skriv ut recept Skriv ut recept

En utmärkt komponent på buffébordet. Passar bra till många röda viner. Är enkelt att servera snyggt och blir så att säga automatiskt portionerat. Lättare att göra än du kan tänka dig.
Detta behöver du:
Svampfyllning:
75 g karljohansvamp , färsk eller torkad
75 g champinjoner
1 knippa persilja
2 vitlöksklyftor
2 teskedar rivet citronskal
75 g rökt skinka , strimlad
Köttrullader:
8 tunna skivor nötrullader av innanlår
Salt
Peppar
4 msk smör
½ liter köttfond
2,5 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
Tandpetare som legat 20 minuter i vatten att stnga med.
Gör så här
Ansa och finhacka svampen. Skölj persiljan, skala vitlöken och hacka fint. Fräs svampen på svag värme och låt all vätska dunsta bort. Tillsätt persilja, vitlök, citronskal och den strimlade skinkan.
Torka av köttskivorna. Lägg lite svampfyllning på rulladen. Rulla samman. Vik in längsgående sidor och rulla ihop köttet från kortsidan. Fäst med tandpetare eller om du är händig knyt med steksnöre.
Krydda runt om med salt och peppar. Smält matfettet i en stekgryta och bryn rulladerna snabbt runt om. Låt efterkoka 45-60 minuter tills köttet känns mört. Späd efter hand med buljong och vin. Tillsätt slutligen crème fraiche och låt koka samman med stekskyn. Smaka av såsen med salt och peppar. Ta upp rulladerna ur såsen. Låt rinna av på galler och lägg på rikligt med hackad persilja. Servera rulladerna på fat med såsen het i en kanna vid sidan. Ska det vara huvudrätt med en sallad och kanske potatis. Till buffé med bröd:
Drick en smakrik röd från kalifornien på Cabernet druvan