Skriv ut recept Skriv ut recept

Du hittar ofta frysta ankbröst i affären och det är festmat till bra pris.

Detta behöver du till 4 personer:
2 stora ankbröst
smör att steka i
1 msk färsk rosmarin
salt och peppar
till såsen
1 finhackad liten lök
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1,5 msk  Kycklingfond
2 dl apelsinjuice (helst färsk nypressad)
1 tesked balsamvinäger
1 tesked torkad rosmarin

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra ankbrösten runt om. Stek dem på hög värme i en stekpanna med skinnsidan ner först och sedan andra sidan. Flytta ankbrösten till ugnsfat och sätt mitt i ugnen i 20 minuter.
Smält smör i stekpannan där du stekt ankan utan att rengöra först och lägg i den hackade löken. Fräs den mjuk. Strö över vetemjöl under omrörning. Låt fräsa någon minut. Tillsätt kycklingfond och apelsinjuice i omgångar under omrörning så att det inte klumpar sig. Tillsätt grädden. Låt såsen koka upp under omrörning. Tillsätt vinäger och rosmarin. Låt såsen småkoka till dess att den tjocknar. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.