Skriv ut recept Skriv ut recept

En jättegod och läskande soppa med vuxen smak. Och du dricker samma vin till som du har i. Uppskattat som lätt lunch eller elegant förrätt.

Detta behöver du till fyra:
2 liter jordgubbar
3 dl Mousserande vin
2 dl vatten
1 vaniljstång kluven på längden
1 liten kanelstång
ca 1 matsked citronsaft
ca 1/2 dl socker
2 dl creme fraiche till serveringen

Så här gör du:
Spara 8 jordgubbar som du skivar och håller kalla till serveringen.
Koka jordgubbarna i vin och vatten med vanilj och kanel. Balansera smaken med citronsaft och socker. Koka 20 minuter och ta bort kanelstång och vaniljstång. Kör till en homogen konsistens i en blender. Kyl ordentligt i kylskåp.
Vid serveringen lägger du en sked creme fraiche och jordgubbsskivor i den iskalla soppan.