Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en lätt och smakrik rätt som passar utmärkt som antingen en lunchrätt eller som en liten förrätt. Lätt att tillaga och smaken påminner lite om sushi.

Detta behöver du till 4 personer:
4 matskedar japansk soja
2 tesked wasabipasta (finns på tub)
2 teskedar riven ingefära
2 teskedar  sesamolja
2 msk pressad citron
4 bitar laxfilé utan skinn och ben
2 msk olivolja till stekning
2 msk sesamfrön
Salt efter smak

Så här gör du:
Rör ihop sojan med wasabi ingefära, citron och sesamolja. Lägg i en tät plastpåse tillsammans med laxfiléerna. Vänd då och då. Låt ligga i kylskåp två timmar. Ta fisken ur påsen och spara marinaden. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek i  ca 4 minuter per sida eller till dess att fisken blivit genomstekt. Salta efter smak. Strö över sesamfrön. Servera med ris eller en grön sallad. Häll resterande marinad över fisken.