Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en lätt och smakrik rätt som passar utmärkt som antingen en lunchrätt eller som en liten förrätt. Lätt att tillaga och smaken påminner lite om sushi.
Detta behöver du till 4 personer:
3 matskedar japansk soja
1 ½ tesked wasabipasta (finns på tub)
1 tesked riven ingefära
1 tesked mörk sesamolja
4 laxfiléer utan skinn och ben
Salt efter smak
Så här gör du:
Rör ihop sojan med wasabi ingefära och sesamolja. Lägg i en tät plastpåse tillsammans med laxfiléerna. Vänd då och då. Låt ligga i kylskåp en timma. Ta fisken ur påsen och spara marinaden. Lägg fisken i en teflonpanna och lägg i marinaden. Stek i marinaden ca 4 minuter per sida eller till dess att fisken blivit genomstekt. Salta efter smak. Servera med ris eller en grön sallad. Häll resterande marinad över fisken.