Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat och något som fungerar alltid och för alla.
Detta behöver du till fyra:
4 stora bakpotatisar
250 g rökt lax i skivor
1/2 liter färsk svamp i lövtunna skivor
2 stora gula lökar i lövtunna skivor
1 msk hackad färsk rosmarin
2dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 dl riven Västerbottensost
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Skär laxskivorna till strimlor.
Vispa samman grädde, mjölk och ost. salta och peppra försiktigt.
Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager potatis i botten. Strö ut lite av laxen, svampen och löken på potatisen. Salta och peppra en aning.
Lägg på ett ytterligare lager potatis, därefter lax, svamp och lök. Salta och peppra. Upprepa och sluta med potatislager längst upp.
Strö över den hackade rosmarinen. Häll över gräddblandningen. Täck formen med metallfolie.
Ställ mitt i ugnen och baka i 25 minuter. Ta av folien och baka ytterligare 20 minuter eller till dess att potatisen är mjuk och gratängen fått färg. Servera med lite grön sallad