Gratinerad laxlåda med ris och curry

Ett trevligt alternativ med en smakrik gryta på lax, som passar perfekt att bjuda på. Du kan dessutom förbereda alla ingredienser innan så att du bara ställer in ett fat i ugnen en timma innan du ska servera middagen. Praktiskt och riktigt gott. Och mycket bra med ett kraftigt rött vin. Det här behöver du till fyra:
2 msk olivolja
1/2 liter färdigkokt brunt ris
500 g laxfilé utan skinn och ben skuren i små fyrkanter
1 msk koncentrerad hummerfond
2 msk pressad citron
1 msk currypulver
1 zucchini i tunna skivor
3 dl grädde
2 stora ägg
2 msk hackad dill
2 msk hackad bladpersilja
5 dl riven Västerbottensost
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnsform som ska användas med lite olivolja.
I en stor skål blandar du samman ris, lax, zucchini, resten av oljan, äggen, curry, grädde, fond, pressad citron, dill, persilja och hälften av osten. Blanda och salta och peppra.
Häll blandningen i ugnsformen. Strö över resten av osten. Baka mitt i ugnen i 45 minuter eller till dess att osten fått gyllenbrun färg.
Servera med en grön sallad.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner