Kryddiga stekta räkor i sås

Läckert recept med inspiration från orienten. Där får du ofta räkor lagade på ett liknande sätt. Passar förträffligt som både en förrätt och som tilltugg till ditt entrévin.
Detta behöver du till fyra:
1 msk olivolja
2 x 50 g smör
2 pressade vitlöksklyftor
8 hg räkor, som du skalat
salt och peppar efter smak
2 msk chilisås
1 tsk oregano
4 droppar Tabasco
1 msk Worcestershire sås
1 dl vitt vin
1 tsk rökt paprika
2 msk pressad citron
1 dl finhackad persilja
citronklyftor till serveringen
Så här gör du:
Hetta upp oljan och hälften av smöret i en stekpanna. När det blivit hett steker du räkorna i en minut per sida och tar sedan bort dem. Salta och peppra efter att du stekt dem.
Sänk värmen på stekpannan. Lägg i vitlöken och låt den ånga torr.
Lägg i resten av ingredienserna utom smöret och persiljan. Låt sjuda samman under omrörning i fem minuter. Rör ner resterande smör och persiljan. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och vänd om så att de täcks med sås.
Servera med gott bröd eller ris om det ska vara en förrätt. Du kan också använda räkröran som en pastasås och blanda ner den i lite färdigkokt pasta.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner