Toast med fikon och skinka (tapas)

Fint tillbehör till ett glas mousserande vin, men också som en egen liten förrätt.
Detta behöver du till fyra:
4 fikon skurna i halvor
6 cl olivolja plus lite extra att pensla brödet
6 timjankvistar
8 skivor stenugnsbakat bröd
1 vitlöksklyfta i halvor
4 skivor torkad skinka (lite tjockare än pålägg)
100 g manchego ost
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp en grillpanna till hög temperatur
Blanda olivoljan med timjankvistarna och lite salt och peppar i en skål. Vänd fikonhalvorna i oljan och stek med den skurna sidan neråt i två minuter. Håll dem sedan varma.
Pensla brödskivorna på båda sidorna med olivolja. Riv vitöksklyftorna mot brödet med den skurna ändan. Salta och peppra lite på bröden.
Lägg två fikonhalvor på vardera brödskivan. Arrangera skinkan och osten. Droppa över lite av ”fikonoljan”. Servera varma.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner