En enkel och självklar sillsmörgås med rätt vin

Ibland kan det bara vara alldeles rätt med en enkel sillsmörgås. Det kan vara en liten måltid, en vickning eller en förrätt. De kan också göras små och vara perfekta tilltugg till rätt vin. Det behöver inte vara svårare än så.
Detta behöver du till fyra:
Fyra skivor fullkornsbröd eller kavring
4 hela inlagda sillfiléer skurna i stora bitar
1 stor gul lök skuren i lövtunna skivor
3 msk pressad citron
3 msk vitt vin
Rikligt med dill
Så här gör du:
Blanda samman vin och citron. Lägg sillbitarna i blandningen och lägg lökringarna på toppen så att de hamnar under ytan på vätskan. Låt stå i kylskåpet över natten.
När du ska servera:
Ta sillen ur kylen. Låt sillen rinna av, men spara lökringarna.
Bre smör på brödet. Lägg på sillbitarna. Lägg på de marinerade lökringarna och toppa med dillkvistar.
Enkelt, men genom marineringen har du fått ner sötman i sillen så att det passar perfekt med vinet.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner