Italiensk köttfärslimpa

En härlig variant på köttfärslimpa där fyllningen ger både smak och saftighet. Väldigt italienskt och riktigt gott. En rätt som är vardagsmat som du kan bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
2 ägg
8 hg mager köttfärs
2 dl ströbröd
1 dl riven Parmesan
1/2 dl hackad färsk basilika
salt och peppar efter smak
4 vitlöksklyftor, hackade fint
2 dl passerade tomater
2 dl riven Pecorino ost
2 rostade paprikor, hackade
1 dl svarta oliver utan kärnor, hackade
salt och peppar efter smak till sås och fyllning
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Innan något annat lägger du paprikorna på ett fat i ugnen och låter dem ligga där i en timme för att rostas. Därefter låter du dem svalna och hackar dem med kärnor och allt.
Vispa äggen i en stor skål. Vänd ner köttfärs, Parmesan, basilika, vitlök och hälften av tomaterna. Salta och peppra och blanda väl. Låt smeten svälla 15 minuter.
Lägg ut ett bakpapper och sprid köttfärsen i en stor rektangel på papperet.
Blanda samman Pecorino, rostad paprika och oliver. Salta och peppra. Sprid ut blandningen på köttfärsen med ett par cm tillgodo längst ut.
Rulla försiktigt ihop köttfärsen på längden. Var försiktig och kläm samman fogen så att den blir tät. Kläm samman kortändarna så att det bara är kött längst ut. Lägg ”sömmen” neråt på papperet. Flytta papperet med köttfärslimpan till en ugnsplåt.
Baka mitt i ugnen i 40 minuter. Pensla med resterande tomater och baka därefter ytterligare 20 minuter.
Ta ur ugnen och låt vila 10 minuter innan servering. Skär i skivor och servera med pasta och en sallad eller gott potatismos.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner

  • Guigal Cotes du Rhone Rouge119.-

    Ett utomordentligt vin från en av världens mest framstående vinproducenter. Ingen har fått så många 100  poängare av vi… 119.00 kr

  • The Butcher 159.-

    En förträfflig bekantskap från det hos oss lite okända vinlandet Österrike, som mest fölrknippas med vita viner. Men miss… 159.00 kr

  • Gustave Lorentz 109.-

    Elegant och typisk Gewurztraminer från Alsace, som passar till all mat med fruktinnehåll eller till vilt och mat med kraftig … 109.00 kr

  • Barone Montalto Brut 79.-

    Lätt, friskt och mycket behagligt vin som passar förträffligt som sällskapsvin och för en skål bland vänner.

    79.00 kr