Skriv ut recept Skriv ut recept

Gratinerad getostfylld champinjon

,

En väldigt fin och lättlagad rätt som blir perfekt som tillbehör till startdrinken eller som tillbehör till både kött och fisk.
Detta behöver du till fyra:
16 stora skogschampinjoner eller annan stor svamp där du kan fylla hatten
2 msk olivolja plus att droppa på svampen när den ska in i ugnen
75 g pancetta, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
125 g getost som fått mjukna
75 g cream cheese (typ philadelphia)
3 msk persilja, finhackad
1 msk ströbröd
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta bort stjälkarna från svamparna. Spara ca 1/3 av dem och finhacka dem. Resten behöver du inte till detta.
Värm upp oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i den hackade pancettan och stek till dess att den är knaperstekt.
Lägg Pancettan i en stor skål.
Sätt ner värmen och lägg i vitlöken och de hackade svampstjälkarna. Stek till dess att det mjuknar.
Lägg i skålen tillsammans med Pancettan. Låt svalna. Rör därefter ner getost, cream cheese och persilja. Blanda allt samman och smaka av med salt och peppar.
Fyll alla svamparna med blandningen. Strö över lite ströbröd och drissla sedan över lite olivolja. Ställ i ugnen i 20 minuter. Servera ljumna.