Skriv ut recept Skriv ut recept

Det låter nog märkligare än det är. Ett slags variant på lasagne a´la Sverige. Varför ska det alltid vara pasta från Italien när vi har egen pasta som är bland det enklaste och billigaste vi kan laga. Tillsammans med en god köttfärsröra och gratinerat med lite västerbottensost blir du hjälten hela dagen.
Det här behöver du till 8 personer (vi tänkte att grannarna kommer säkert när ryktet sprider sig)
Pannkakorna:
4 ägg
8 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk salt
1 tsk socker
50 g smör eller margarin
Köttfärsröran:
2 gula lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
800 g köttfärs
2 msk vetemjöl
2 teskedar koncentrerad oxbuljong
2 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 tsk dijonsenap
2 tsk salt
2 tsk peppar
1 grön paprika
1 gul paprika
4 tomater
3 tsk oregano
125 g riven västerbottensost
Gör så här
Vispa samman ägg och hälften av mjölken. Häll i mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, salt och socker.
Smält matfettet i en pannkakslagg eller stekpanna. Häll matfettet i pannkakssmeten.
Grädda tunna pannkakor av smeten. Lägg pannkakorna på hög med en remsa smörgåspapper emellan.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i matfettet i en stekpanna eller gryta. Tillsätt köttfärsen och låt fräsa med några min. Pudra över mjölet och späd med buljongen och de krossade tomaterna. Rör i tomatpuré, senap, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min.
Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner paprika, tomat och oregano. Låt koka ca 5 minuter. Varva sedan pannkakor och köttfärsröra till en hög tårta på en bakpappersklädd plåt. strö osten över tårtan. Gratinera i 225°C, 10-15 min. Njut av din svenska variant på lasagne.