Grillad lammfilé
Lamm är perfekt grillkött, som oftast har lite fett på insidan som gör köttet både saftigt och mört.
Detta behöver du till fyra personer:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor, hackade
3 matskedar färsk rosmarin, hackad
Det rivna skalet av en citron
1 matsked äppelvinäger
2 matskedar olivolja
salt och peppar efter smak
2 lammfiléer
Så här gör du:
Ta lammet ur kylskåpet ett par timmar innan tillagningen.
Lägg lök, vitlök, rosmarin, citronskal, äppelvinäger och olja i en matberedare. Kör matberedaren i pulser så att allt blir finfördelat. Låt marinaden stå kall en timma medan köttet blir tempererat.
Salta och peppra lammet runt om generöst.
Starta grillen på medelvärme. Förbered att ha aluminiumfolie att rulla in köttet i.
Pensla köttet runt om och lägg det på den varma grillen. Låt grilla ca 4 minuter på varje sida. Pensla igen när du vänder köttet. När köttet har fått färgpenslar du på marinad och rullar in det i aluminiumfolie och låter det vila 10-15 minuter.
Servera med en sallad eller god potatis och lite riven pepparrot i creme fraiche.