Kycklinggryta med svamp
Väldigt nyttigt och väldigt gott. Ett recept du ska prova när du har möjlighet. Fungerar som vardagsmat och festmat.
Detta behöver du till fyra:
1 matsked olivolja
1 liter champinjoner, skivade
2 gula lökar finhackade
4 stora kycklingbröst, skurna i stora bitar
Saften från en citron
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1/2 dl hackad persilja
1 msk lökfond
1 dl vitt vin
2 dl grädde
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Värm upp en stekpanna på medelvärme.
Lägg i oljan och låt den bli varm. Lägg i svampen och stek den i fem minuter. Rör ofta. Ta därefter svampen ur pannan.
Lägg i löken och stek den mjuk. Ta löken ur pannan.
Lägg i kycklingtärningarna och stek dem så att de får färg. Det tar ca 6 minuter.Lägg i lök, svamp, kryddor, vin och fond.
Koka tillsammans ca 10 minuter. Tillsätt grädden och koka samman till dess det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.