Skriv ut recept Skriv ut recept

En förnämlig rätt som har serverats vid kungliga måltider. Lätt att laga till många och mycket god. Vill du skapa en verkligt kunglig inramning så bjuder du på Champagne till. Det kan inte bli bättre.
Detta behöver du till fyra:
en portion granatäppel vinaigrette (recept längre ner)
4 portionsbitar  skinn och benfria laxfilé
Så här gör du:
Tillaga granatäppelvinaigretten i en skål. Ta bort ca 1 dl till serveringen och ställ den kallt.
Salta och peppra laxfiléerna. Lägg laxen i en platt skål med kanter. Häll över den resterande vinaigretten och vänd filéerna så att det blir ordentligt täckta. Täck fatet med plastfolie och ställ i kylskåp. Minst 30 minuter och absolut inte över 3 timmar ska det marineras.
När laxen marinerats värmer du upp en grillpanna på spisen. Grilla 2 minuter på ena sidan och vänd sedan laxen och grilla 4 minuter på den andra sidan. Kasta bort marinaden som ligger på fatet och som legat med laxen.
Drissla över den sparade marinaden när du serverar. Servera med en god romansallad eller med klassiska smörstekta potatis.
Recept på marinaden:
1 dl granatäppeljuice
1 matsked rödvinsvinäger
1 tesked honung
1 dl olivolja
1 dl granatäppelfrön till garnering
finhackad gräslök
salt och peppar
Så här gör du:
Blanda samman granatäppeljuice, vinäger och honung. Låt stå ca 10 minuter. Rör ner oljan lite i sänder. Vänd ner gräslök och granatäppelfrön. Smaka av med salt och peppar.