Skriv ut recept Skriv ut recept

Stekt marinerad kyckling

Ett mycket användbart recept som kan göras på bröst eller ben. Receptet här under är med kycklingbröstfiléer. Det är viktigt att du kör ihop dressingen i matberedare eller med stavmixer för att få mest smak.
Detta behöver du till fyra:
Fyra stora kycklingfiléer
1/2 dl olivolja
1 tesked riven pepparrot
1 tesked pressad vitlök
1 tesked sesamolja
1 matsked tomatpuré
saften av en halv citron

1/2 dl torrt vitt vin
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 matsked hackad persilja
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg alla ingredienserna till marinaden i matberedaren. Kör ihop på hög hastighet under ca 2 minuter så att rosmarinbladen har slagits sönder ordentligt.
Vänd kycklingfiléerna i marinaden så att de täcks ordentligt. Lägg kycklingen i plastpåse och låt ligga i kylskåpet minst ett par timmar och gärna över natten. Koka upp resterande marinad och spara under lock.
Hetta upp en stekpanna och lägg i olja och smör. Lägg på kycklingen och pensla på mer marinad. Vänd efter ca fem minuter och pensla andra sidan. Kör färdig i ugn ca 10 minuter.
Servera med en fräsch grön sallad och dekorera med lite färsk persilja.  Droppa över resterande marinad.