Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en rätt som du kan göra på några minuteroch som uppskattas väldigt mycket som tilltugg till ett glas vin. Det kan lätt förberedas innan och fungerar lika bra till ett glas innan maten eller som en liten tapas på eftermiddagen med grannarna över ett glas vin.
Detta behöver du till fyra:
8 gröna sparrisar
8 skivor kallrökt lax
smör och olja att steka i
salt och peppar
Så här gör du:
Lägg lite olja ch smör i en stekpanna. Hetta upp ordentligt så att det nästan ryker om det.
Skär bort den undrsta fjärdedelan av sparrisarna. Dela resten i halvor. Stek sparrisbitarna snabbt i det heta fettet. De ska inte mer än läggas i och vändas ca 15 sekunder. Salta och peppra sparrisen.
Dela laxskivorna i halvor. Rulla in varje sparris i lax och ställ i en rak liten skål. Servera när det passra dig.  Sparrisen kan stå en stund i kylen utan att fara illa, men godast blir det om du serverar direkt.