Skriv ut recept Skriv ut recept

Grillad torsk med tomater och spenat

En italiensk liten delikatess som passar hela året och inte minst när det är grillsäsong. Du kan naturligtvis lika ugnsbaka torsken om du inte känner för grillningen.
Det här behöver du till fyra:
4 portionsbitar av torskrygg
salt och peppar till torsken
3 vitlöksklyftor, pressade
3 dl färsk spenat, grovhackad
1 l körsbärstomater i halvor
2 dl grovhackad gul lök
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 paket mozzarella i tunna skivor
Salt och peppar till dressingen
Så här gör du:
Sätt på grillen (eller ugnen på 150 grader)
Blanda olja, vinäger och vitlök med lite salt och peppar.
Lägg upp fyra stora bitar aluminiumfolie på en arbetsyta.
Salta och peppra torsken runt om. Fördela tomater, lök och spenat och allra sist mozzarella på alla torskbitarna. Häll över hälften av dressingen. Stäng igen folien till ett tätt paket. Lägg torsken på grillen (eller i ugnen) låt baka 15 minuter.
Öppna paketen försiktigt. Servera i paketet med en separat tallrik att äta på för varje person. Servera den resterande dressingen som extra sås.