Skriv ut recept Skriv ut recept

Suveränt gott där du kan välja kotletter på gris, lamm eller kalv efter önskemål.
Detta behöver du till fyra:
Kotletterna
4 stora kotletter utan ben (väljer du lamm får du ta flera)
olja att pensla kotletterna med
salt, peppar och rosmarin efter smak
Vitlökspotatis
8 hela potatisar av normalstorlek
3 matskedar smör
3 teskedar pressad vitlök
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
Romrussin såsen
1 matsked smör
1 dl vitt vin
1 tesked kycklingfond
1 dl mörk rom (utöver russinmarinaden)
2 dl russin marinerade i rom och vitt vin
1 tesked neskaffe pulver
1/2 tesked salt
Så här gör du:
Köttet:
Pensla med olja och krydda med peppar och rosmarin. Grilla köttet till önskad stekning och salta innan du serverar.
Potatisen:
Baka potatisen i ugnen i 1 timma på 175 grader. Halvera därefter potatisarna och ta ut allt innehåll och kasta skalen. Hetta upp smöret och stek snabbt vitlöken i det. Lägg potatisen tillsammans med smöret och salt/peppar i en matberedare och kör några pulsar så att det blir blandat men inte till puré.
Romrussinsåsen:
Lägg russinen i rom/vin så tidigt som möjligt, helst dagen innan.Russinen ska täckas. Lös upp kaffet i vinet.
Lägg rom, russin, kaffeblandningen och salt, peppar i en kastrull och koka upp.
Koka ca 10 minuter eller till dess att det börjar tjockna. Rör i smöret.
Servera en klick av potatisen med nygrillat kött och en generös sked med russin såsen.