Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat och läckert. Vackert att bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
Till marinaden
1 matsked olivolja
1 matsked färsk dill, finhackad
2 teskedar rivet citronskal
3 matskedar pressad citron
1 matsked honung
1 pressad vitlöksklyfta
2 yeskedar salt
6 hg laxfilé med skinnet kvar, delad i fyra bitar

Till såsen:
2 dl grekisk yoghurt
2 matskedar hackad dill
1 tesked rivet citronskal
1 matsked pressad citron
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg laxbitarna med skinnsidan upp på ett stort fat med kant. Häll över marinaden och vänd därefter laxen och se till att den är täckt av marinad. Täck med platfolue och låt marinera i kylskåp en timma.
Värm upp en stor stekpanna där du har lock (Annars kan du täcka med metallfolie. Hetta upp pannan och lägg i oljan. När den blivit het lägger du i laxen med skinnsidan ner. Täck med lock eller folie. Låt steka 15 minuter eller till dess laxen är genomstekt.
Under tiden blandar du samman ingredienserna till såsen. Servera med lite grönt eller en god potatis.