Skriv ut recept Skriv ut recept

Grytan kan du naturligtvis laga på vilt också. Med vilt får du en extra dimension och tomat och vitlök i receptet plockar upp och tämjer viltets lilla beska.

Detta behöver du till 4-6 personer:
1 kg högrev, märgpipa eller stek, skuren i tärningar, ca 5 cm stora
1 dl vetemjöl
4 stora morötter, oskalade och skurna i bitar
2 bakpotatisar, skurna i stora bitar
2 stora gula lökar, skalade och skurna i klyftor

2 selleristänger, hackade
1 burk passerade tomater
2 matskedar olivolja
4 vitlöksklyftor, hela med skal
3 cm ingefära, skalad och finhackad
2 lagerblad
1 tesked mejram, torkad
1 tesked basilika, torkad
1/2 flaska rött vin
salt och peppar efter smak

Så här gör du:
Hetta upp oljan i en gryta. Vänd köttet i mjöl och Bryn det runt om. Lägg i alla övriga ingredienser utom potatisen. Häll över vinet. Lägg på lock och låt koka försiktigt i 1 1/2 timma. Efter en timma lägger du i potatisbitarna. Smaka av med salt och peppar. Servera med en härlig grön sallad och om du är hungrig några fina potatisar.