Skriv ut recept Skriv ut recept

En väldigt trevlig rätt som är vacker att servera. Receptet är avsett som en förrätt med vars en paprika, men du kan ju göra så många paprikor du vill. Smaken är fyllig och Jalapenopepparn ger liten kryddighet.

Detta behöver du till 4:
4 stora röda paprikor
4 hg laxfilé utan skinn och ben
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 stor purjolök, där du hackar den vita delen fint
2 jalapeno frukter (grön omogen peppar)
2 matskedar hackad persilja
2 teskedar Worcestershire sås
1 msk pressad citron
1 tesked torr dragon
1 tesked torr oregano
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
2 dl varmt nykokt vitt långkornigt ris
3 matskedar nyriven parmesan
Hackad gräslök
Olivolja att steka i
Till såsen:
2 msk Chilisås
2 dl creme fraiche

Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader.
Skär toppen av paprikorna och ta bort frön och annat på insidan. Koka paprikan 4 minuter i kokande vatten utan salt. Skölj direkt i iskallt vatten och torka paprikorna.
Stek laxfiléerna på medelvärme 5 minuter på varje sida. Mosa laxen med en gaffel.
I en stor kastrull blandar du fonden, purjohacket, hackade jalapenos utan kärnor, persilja, Worcestershire sås, pressad  citron,  dragon, oregano, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda utan lock i några minuter. Rör ner det kokta varma riset. Vänd ner den mosade laxen. Fyll paprikorna med blandningen placera paprikorna på bakpapper på en plåt. Strö över parmesan. Baka paprikorna mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Blanda chilisås och creme fraiche. Servera paprikorna med en sked sås. Strö över hackad gräslök.